Wednesday, November 24, 2010

Nahh Duit ->Tunang-> Nikah-> Buat Anak -> bla.. bla.. bla.. fullstop DUIT lagi ker? hurmm...

Duit²@money
Duit² ohh duit? duit nih penting sangat ker? duniawi semata² jek kot semua tuh. Tapi salah jugak kalau ssape yang berfikiran macam tuh. Lagipun sekarang nih kalau takde duit, macam mana kita nak hidup? NO MONEY NO TALK? isk²... tuh baru intro sikit, ehehehe.. ni aku nak share satu kisah dengan kmu semua, tapi watak dalam nih takde kena mengena yang masih bernyawa mahupun yang telah K.O @ meninggal dunia. ahaha.. ada bakat tak aku? ttiba rasa macam sutradara dah aku. ntah apa yang aku nak merepek nih pun aku tak tau lo.

"Aku takde duit lo" ahaha.. mesti kmu semua mesti penah dengar statement macam tuh kan. Fikir positif sikit bukan kawan kita tuh takde duit, mungkin kawan tuh ada duit, tapi ada benda lagi penting dia nak guna duit tuh. betul tak? mana tau kawan kita tuh simpan duit nak kahwin ker? ssape tau kan kalau dah jodoh, tak kemana. Tapi nak kahwin nih kena fikir banyak jugak dari pelbagai sudut dan aspek seperti tempat tinggal, dah ready ker nak jadi suami yang solehah.. opsstt salah soleh. dan macam² lo. Bukan nak main redah and senang² mau kahwin lo. Berat tanggungjawab tuh bang. So nak kahwin ker tak nak nih, kalau tak kahwin, itu macam kita punya galpren confirm² kena kebas punya. Melepas lo, kalau galpren tak cun takpe, ni kalau cun melecun dan baik pulak tuh, tak ker merana dan menangis teresak²(laki pun dalam hati ada taman derr) sambil menyanyi lagu JANGAN TUNGGU LAMA-LAMA.

Jangan fikir lama-lama
Nanti lama-lama
Dia diambil orang

Sesal dan kesal engkau nantinya
Bila bungamu dirayu orang
Ke mana engkau akan mencari
Bila sang bunga melangkah pergi

ehehehe.. ttiba pulak layan lagu old skool nih (padahal sebelum nih mana nak penah layan lagu² old skool nih).


Sweet Charity : Jangan Tunggu Lama Lama

Free Mp3 Downloads | Download Mp3 Percuma

Tunang? harus ker macam tuh? sebab sekarang nih ada yang bertunang pun nak grand² prix dan kos paling kurang habis beribu jugak kot, itu korang punya pasal, nak buat grand ker apa kan. Yang penting korg gembira. Tapi kat malaysia nih kan aku rasa aku tak penah lagi tengok or dengar engagement of the year. Angkasawan Pertama? hurmm.. Tapi dalam news paper jek kot. Wedding of the year penah lah aku dengar dan tengok. Media Prima dan Astro tamo buat ker? boleh masuk Malaysia Book of Records dan buat secara live pulak tengok. ada berani? ehehehe..


wedding of the year 2008

Haa ni bab nikah, kalau tamo tunang, nikah terus. save budget banyak sikit kot. Tapi ada ker pihak perempuan terima kalau nak nikah terus? bab tuh korg sendiri pandai deal dan slow talk dengan galpren dan bakal mertua korg nak buat macam mana kan. Time nilah korang nak guna skill PR yang selama nih dah lama terpendam, takkan ayat manis dan jumpa galpren selalu boleh, nak jumpa bakal mertua sekali dah goyang kot? kasi keluar ayat manis sikit tengok, orang tua tuh cair ker tidak. Bak kata orang kalau nak anak orang, kena pandai tackle or kasi slide mak ayah dia dulu. Bila semua dah bersetuju dan persiapan nikah bagai pun dah settle. Lepas sudah satu peringkat. Alhamdulillah. Tapi bagi yang gagal dan cinta tak direstui oleh pihak keluarga. Jangan putus asa dan fikir nak kahwin lari jek. Nanti korg jugak yang susah dikemudian hari kot. Sebab apa² terjadi keluarga lah tempat kita berlindung. Ingatlah orang tersayang dan bela kita sejak azali lagi. Tanpa mereka siapa lah kita. Renung²kan lah. Ehehe.. dah macam pakar motivasi pulak dah. Prof. Izzy PandaBear. =)


Eh! banyak skrip tuh beb...

Nikah sudah selesai, haha.. ni lah waktu yang ditunggu². Waktu apa?? buat anak? itu korg sendiri fikir dan tau lo. Kalau tak tau, ask Uncle Google. Tapi tipu lo kalau korg semua tak tau kan, sebab sekarang nih budak² skola rendah pun da expert beb. Apatah lagi orang yang dah kahwin lama kan. Pengalaman itu memainkan peranan penting, betul ker? aku no komen bab tuh,okeh? so, now izzit no money no cry? or no cry no money? bagi aku yang penting duit² jugak, tapi apa yang penting, KERJASAMA... KERJASAMA DAN BAHAGIA SOKMO DISAMPING ORANG TERCINTA.


anak sapa nih? comel bangat lo..

4 comments:

apex said... [Reply]

terbaek dr ladang.aku sokong!!!haha

pandabear said... [Reply]

masih dalam pembelajaran..

eszol said... [Reply]

btol3

:: wanee :: said... [Reply]

betul sy sokong! Sy pun tak paham dengan zaman skrg nih, tunang pun nk grand2 pastu siap ada pelamin. Sy tunang pun simple je, mcm org dulu2.;-)